Глава МЗС Франції відвідає Україну на вихідних

Новини — П'ятниця, 18 жовтня 2024, 12:53 —

Глава французької дипломатії Жан-Ноель Барро на вихідних відвідає Україну, щоб підтвердити підтримку Франції.

Про це він заявив в ефірі телеканалу France Inter у п'ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Monde.

За словами дипломатичного джерела, міністр має вилетіти в п'ятницю і провести вихідні в Україні, де він зустрінеться зі своїм колегою.

"Я їду в Україну, щоб донести голос Франції, нагадати, що Франція не відвертається від жодної кризи, сказати, що на карту в Україні поставлена безпека нашого континенту, включаючи продовольчу та енергетичну безпеку", – сказав Жан-Ноель Барро.

Реклама:

Він також підкреслив, що на кону в Україні стоїть також "гуманітарна катастрофа", уточнивши, що присвятить "частину цієї поїздки долі дітей України, зокрема дітей, викрадених і депортованих росіянами".

Як і його попередники, Барро також заявив, що якщо Україна капітулює перед Росією, "це буде освяченням права найсильнішого", і "ми не можемо з цим змиритися".

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга минулого тижня провів першу зустріч з новим главою МЗС Франції Жаном-Ноелем Барро та обговорив організацію його першого візиту в Україну.

Нагадаємо, у вересні у Франції призначили новий уряд на чолі з Мішелем Барньє. Очільником МЗС Франції став Жан-Ноель Барро, який раніше обіймав посаду державного секретаря з європейських справ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном запевнив, що у їхніх переговорах не було мови про "припинення вогню".

Він, зокрема, розкрив Макрону свій "план перемоги", піднімав питання про боєприпаси та про зняття обмежень для України на застосування західної далекобійної зброї, а також залучення фінансування для того, щоб Україна могла виробляти більше власних ударних безпілотників.

Також окрему увагу лідери країн приділили увага питанню спільного виробництва зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: