Байден нагадав, що успіх РФ буде коштувати Заходу дорожче, ніж ціна підтримки України

Новини — П'ятниця, 18 жовтня 2024, 14:55 —

Президент США Джо Байден наголосив, що хоча союзники можуть відчувати витрати на підтримку України як неприємний тягар, їм набагато вигідніше робити це, аніж дозволити Росії здобути успіхи у війні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні. 

Байден відзначив, що ФРН з початком повномасштабної війни визнала нову реальність і відповідно змінила свою політику (нагадаємо, спершу Німеччина відмовлялася надавати Україні летальну військову допомогу), а тепер Штати і Німеччина – союзники, які у кількісних обсягах надають найбільшу військову підтримку Україні.

"Україна входить у складну зиму, і ми маємо зберігати нашу рішучість, наші зусилля, нашу підтримку. Так, ціна (підтримки України) болюча. Але слід пам’ятати, що це дрібниці порівняно з перспективою опинитися у світі, де агресія стала нормою, де більші держави нападають і залякують менших просто тому, що можуть", – наголосив президент США.

Реклама:

Він зазначив, що говоритиме з канцлером про те, як підсилити підтримку України з військової точки зору, підтримати українську енергетичну інфраструктуру, яку Росія постійно намагається розбомбити, та як допомогти з відновленням України за рахунок заморожених російських активів. 

Байден також привітав рішення Німеччини виділяти на оборону понад  2% ВВП – цільового показника НАТО, за відставання від якого країну нищівно критикував попередній президент США Дональд Трамп.

Шольц на зустрічі з Байденом акцентував, що НАТО не має ставати стороною війни в Україні.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час їхньої з Байденом зустрічі нагородив президента США орденом за заслуги перед Німеччиною – найвищою цивільною нагородою країни.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: