У Литві впіймали хлопця, який міг кинути "коктейлем Молотова" у будівлю поліції в Клайпеді

Новини — Середа, 2 жовтня 2024, 12:18 —

У Литві обиратимуть запобіжний захід підозрюваному у нічній спробі влаштувати пожежу в управлінні поліції у Клайпеді та у сусідньому містечку.

Про це повідомляє LRT, пише "Європейська правда".

2 жовтня суд у Клайпеді обиратиме запобіжний захід молодому чоловіку, якого затримали після інциденту в ніч на 30 вересня під будівлею управління поліції, куди кинули пляшкою із запалювальною сумішшю. 

Для затриманого проситимуть найсуворіший запобіжний захід – три місяці позбавлення волі, з аргументом, що в іншому разі він може переховуватися від слідства та скоїти нові правопорушення. 

Реклама:

Хлопця 2000 року народження затримали увечері 30 вересня у нього вдома, менш як за добу після інциденту. 

У поліції Клайпеди зазначили, що він вже потрапляв у поле зору правоохоронців та попереднього тижня приходив у цю будівлю за викликом – проти нього вже ведеться розслідування щодо нелегального володіння наркотичними речовинами.

Тепер його підозрюють у спробі підпалу двох будівель поліції: окрім Клайпеди, тієї ж ночі аналогічний інцидент стався біля районного відділку поліції у містечку Гаргждай, що за 15 км від Клайпеди. 

Нагадаємо, інцидент стався в ніч на понеділок 30 вересня. Кинута зловмисником пляшка не поцілила у вікно будівлі, як він ймовірно планував, та залишила кіптяву на стіні. 

У Норвегії нещодавно засудили 57-річного білоруса до шести місяців ув’язнення після того, як він кинув дві пляшки з запалювальною сумішшю в будівлю Королівського палацу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: