Ексглава Міноборони Британії закликав відправити війська в Україну з однією метою

Новини — Середа, 2 жовтня 2024, 13:32 —

Колишній очільник Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що країна повинна відправити війська, щоб допомогти тренувати і підтримувати українську армію, а також що наразі прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу показує, як перемогти очільника Кремля Владіміра Путіна.

Про це він написав у матеріалі для The Telegraph, передає "Європейська правда".

Воллес акцентував, що Захід "робив сильні та сміливі заяви щодо Росії", однак "реальність така, що ми не досягли своєї мети, і західна політика поступової допомоги Україні не працює".

Він вважає, що у Путіна є два козирі: посилати росіян на війну, бо він знає, що "ізольований від внутрішнього бунту", та слабка віра у те, що Захід послідовний у своїх словах про те, що РФ "має зазнати поразки, а Україна – перемогти".

Реклама:

Однак він вірить, що є спосіб довести очільнику Кремля, що той помиляється.

"Так, це вимагає лідерства і непопулярних рішень, і так, це також вимагає ризику. Україна може перемогти, а Путін може і повинен зазнати поразки", – написав він.

На думку Воллеса, Захід повинен вчити українських військових.

"Британія могла б підготувати 100 тисяч, якби захотіла. Уявіть, що могла б зробити вся Європа. Ми можемо тренувати їх тут, але ми також можемо тренувати їх в Україні", – вважає ексочільник британського Міноборони.

Він вважає, що Британія повинна відправити війська, щоб допомогти тренувати і підтримувати українську армію. 

"Не воювати, а допомогти тиловим ешелонам обслуговувати обладнання, яке ми всі надіслали. Війська могли б допомогти в лікуванні поранених", – пояснив він.

Також він акцентував, що Британія повинна використати "своє часто демонстроване "лідерство", щоб домогтися угоди про членство України в НАТО. 

"В Європі є багато тих, хто приєднається до нас. Дехто вже приєднався", – додав він.

Говорячи про ізраїльського прем’єра, Воллес зазначив, що Ізраїль демонструє світові, що розмови в ООН і "ввічливе прохання" не працюють. Тому, якщо він цього не зробить – ніхто інший не убезпечить Ізраїль.

Як відомо, обговорення військ НАТО на українській території порушив президент Франції Емманюель Макрон, який у лютому визнав, що запропонував державам Заходу відправити до України свої війська.

Деякі держави, зокрема країни Балтії, публічно підтримали цю ідею або висловили зацікавленість у ній. Але переважна більшість, включно з колишнім генеральним секретарем Альянсу, таку можливість відкидали.

У травні The New York Times повідомляло, що деякі країни-члени НАТО непублічно обговорюють можливість відправлення військових інструкторів або підрядників на територію України для навчання українських військових і допомоги з ремонтом техніки.

Нагадаємо, у серпні повідомлялося, що Міністри оборони країн ЄС на неформальному засіданні домовились збільшити кількість українських військових, які пройдуть навчання в межах місії EUMAM.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: