У Вірменії кажуть, що Баку не має "політичної волі" для підписання мирної угоди

Новини — Середа, 2 жовтня 2024, 18:19 —

Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян стверджує, що в Азербайджану немає політичної волі для підписання мирного договору.

Про це він заявив у середу, 2 жовтня, під час панельної дискусії на полях безпекового форуму у Варшаві, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Армения".

За словами Мірзояна, вже є "майже остаточний" проєкт мирного договору з Баку, але його не підписують, "оскільки Азербайджан щоразу виступає з якимись новими передумовами".

"Ми бачимо, що вони не хочуть підписувати договір", – констатував він.

Реклама:
В Азербайджані підтвердили прогрес у досягненні мирної угоди з Вірменією

Глава вірменського МЗС зазначив, що азербайджанська сторона хоче узгодити більшість невирішених питань, але Єреван пропонує винести їхнє обговорення на наступний етап.

"Була пророблена величезна робота за останні два-три роки, незважаючи на всі виклики, ескалації, атаки на територію Вірменії. Вірменія налаштована конструктивно під час переговорів", – додав Мірзоян.

Наприкінці серпня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про офіційну пропозицію Азербайджану підписати мирний договір, покликаючись на достатній прогрес із ключових питань двосторонніх переговорів.

З кінця минулого року Азербайджан та Вірменія говорили про прогрес у переговорах стосовно укладання мирної угоди. Сторони домовились про обмін полонених, а також запустили процес делімітації та демаркації спірних ділянок кордону.

Водночас за останні місяці лідери обох держав не зустрічались, аби досягти вирішального прогресу.

Читайте більше про те, що стоїть на заваді миру між Вірменією та Азербайджаном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: