Уряд Литви схвалив заборону ввезення нацистської та радянської символіки

Новини — Середа, 2 жовтня 2024, 19:30 —

Уряд Литви схвалив пропозицію заборонити не лише розповсюдження та демонстрацію нацистської та радянської символіки, але й її імпорт або транзит.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

Литовський уряд також пропонує вдосконалити проєкт, передбачивши, що адміністративна відповідальність буде застосовуватися також за володіння такою символікою з метою розповсюдження.

Уряд також пропонує додатково зобов'язати співробітників митниці порушувати справи про адміністративні правопорушення, проводити розслідування та складати протоколи за перевезення нацистської та радянської символіки.

Реклама:

Проєкт змін до Кодексу про адміністративні правопорушення підготували голова Комітету Сейму з питань культури Вітаутас Юозапайтіс та міністр національної оборони Лаурінас Кащюнас.

Вони пропонують, щоб перевезення товарів і предметів із зображенням нацистської або комуністичної символіки з метою розповсюдження каралося штрафом у розмірі 300-700 євро для фізичних осіб і 600-1200 євро для керівників юридичних осіб або інших відповідальних осіб.

За словами політиків, останнім часом спостерігаються поодинокі випадки ввезення до Литви великих партій різних товарів з символікою СРСР.

Нагадаємо, торік у Вільнюсі вирішили переіменувати музей імені Пушкіна.

А нещодавно у Вільнюсі демонтували пам’ятну дошку суперечливому організатору повстання проти радянської влади у 1941 році, яку перед тим встановили без погодження мерії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: