Шольц "цілком упевнений" у своєму переобранні попри результати опитувань

Новини — Середа, 2 жовтня 2024, 20:13 —

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що підтвердив свій намір знову претендувати на посаду очільника уряду наступного року, незважаючи на низький рейтинг схвалення і невтішні результати опитувань для його Соціал-демократичної партії.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву Шольца наводить dpa.

Канцлер зазначив, що він очолить СДПН на парламентських виборах, намічених на вересень 2025 року.

"Мої амбіції досить великі. Я хочу ще раз досягти того, що ніхто не думав, що я зможу зробити за рік до останніх федеральних виборів, а саме – виграти вибори. І я також цілком впевнений у собі", – сказав Шольц.

Реклама:

Згідно з останніми опитуваннями, правоцентристська опозиція ХДС/ХСС значно випереджає СДПН Шольца.

Партія Шольца, а також його партнери по коаліції – "зелені" і Вільні демократи (ВДП) показали низькі результати на нещодавніх земельних виборах, а також на червневих виборах до Європейського парламенту.

Крім того, останнім часом деякі члени СДПН нижчого рівня почали ставити під сумнів доцільність того, аби Шольц став кандидатом у канцлери. 

Наступні федеральні вибори у Німеччині пройдуть у 2025 році та стануть викликом для політсил теперішньої керівної коаліції, партії якої втрачають популярність. Вони також загрожують високим результатом ультраправої "Альтернативи для Німеччини" та популістської партії "подруги Путіна" Сари Вагенкнехт. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: