У ЦРУ кажуть, що їхні спроби завербувати росіян були успішними

Новини — Середа, 2 жовтня 2024, 22:21 —

Центральне розвідувальне управління США в середу, 2 жовтня, розширило кампанію з вербування інформаторів, стверджуючи, що йому вдалось досягти позитивних результатів у Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство Reuters.

У середу ЦРУ опублікувало інструкції китайською, фарсі та корейською мовами на своїх акаунтах у соцмережах про те, як безпечно зв'язатися з агентством.

"Наші зусилля на цьому фронті були успішними в Росії, і ми хочемо переконатися, що люди в інших авторитарних режимах знають, що ми відкриті для бізнесу", – заявив представник розвідувального агентства США.

Реклама:
ЦРУ у новому ролику намагається завербувати подвійних агентів у Росії

Приміром, у відеоролику, розміщеному на YouTube китайською мовою, до ЦРН рекомендують звертатися через офіційний вебсайт, використовуючи надійні зашифровані віртуальні приватні мережі (VPN) або мережу TOR.

Прагнення ЦРУ отримати більше розвідданих зростає в міру того, як Китай розширює співпрацю з Росією та Іраном і стає все активнішим у військовому плані у своєму регіоні.

Росія, Китай, Іран і Північна Корея відомі в американському розвідувальному співтоваристві як "важкі цілі" (hard targets) – країни, у владі яких важко знайти інформаторів.

ЦРУ почало вербувати росіян у 2022 році, розмістивши на своїх сторінках у соціальних мережах російськомовні тексти про те, як безпечно зв'язатися з агентством, а у 2023 році – відеоролики.

Подібний заклик опублікувала й британська розвідка МІ6.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: