Сибіга відвідає Туреччину, у фокусі візиту – оборонно-промислова співпраця

Новини — Неділя, 20 жовтня 2024, 12:10 —

З 20 по 22 жовтня міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідає Туреччину для проведення переговорів на високому рівні з ключових питань українсько-турецької співпраці.

Про це повідомила пресслужба МЗС, пише "Європейська правда".

В Анкарі заплановані переговори глави Сибіги, який був послом у Туреччині протягом 5 років, з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом, міністром національної оборони Яшаром Гюлером та міністром торгівлі Омером Болатом.

У фокусі буде розширення двосторонньої співпраці в політичній, економічній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах, свобода мореплавства у Чорному морі та Чорноморська безпека. 

Реклама:

Особлива увага переговорів буде приділена "плану перемоги", інтеграції України до НАТО та "формулі миру". 

У Стамбулі Сибіга проведе низку переговорів та відвідає оборонно-промислову виставку "SAHA EXPO 2024", де проведе окремі зустрічі з турецькими оборонними компаніями.

У ході візиту відбудуться важливі зустрічі міністра з українською та кримськотатарською громадами Туреччини.

Міністр відвідає Стамбульський університет, де поспілкується з викладачами та студентами кафедри української мови та літератури, обговорить можливості розширення академічної співпраці та підтримки вивчення української мови в Туреччині.

Нагадаємо, у вересні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Сполучені Штати та інші держави НАТО не хочуть бачити Україну членом Альянсу і Туреччина візьме їхню позицію до уваги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: