Глава ПА НАТО оцінив шанси на згоду Байдена запросити Україну в Альянс

Новини — Неділя, 20 жовтня 2024, 13:39 —

Президент Парламентської асамблеї НАТО, конгресмен Джеррі Конноллі вважає, що президент США Джо Байден до кінця свого терміну навряд чи вдасться до конкретних дій щодо запрошення України в Альянс без консультацій з союзниками. 

Про це Конноллі сказав в інтерв’ю "Радіо Свобода", пише "Європейська правда".

Конноллі зазначив, що президент Байден із симпатією ставиться щодо українських устремлінь, включно з членством в НАТО. 

За словами конгресмена, Байден міг би мати "позитивне ставлення" щодо запрошення України приєднатися до НАТО до кінця свого президентського терміну протягом трьох місяців. 

Реклама:

"Але чи вдасться він до конкретних дій без консультацій з іншими союзниками по НАТО – це було б неможливим", – зазначив конгресмен, додавши, що зараз Байден сфокусований на пріоритеті завершення насильсвтва росіян в Україні. 

Щодо скептичного ставлення Німеччини щодо запрошення для України, Коннолі зазначив, що "скептицизм приходить і відходить".

"Можу вам сказати, виходячи з моїх розмов з канцлером Шольцом. Він дуже твердо підтримує цілі НАТО і німецькі прагнення цілком збігаються з американськими цілями стосовно України. 

Не чув, щоб він висловлював якийсь скептицизм чи втому чи щось таке. У нього коаліційний уряд, в нього вибори будуть, але він виявив справжню сміливість в перегрупуванні німецької позиції", – сказав президент ПА НАТО.

Нагадаємо, французьке видання Le Monde з посиланням на джерела повідомило, що адміністрація президента США Джо Байдена вже не має принципових заперечень проти запрошення України вступити у НАТО.

Між тим, у Білому домі нещодавно, коментуючи "план перемоги", заявили, що в НАТО немає консенсусу щодо вступу України в Альянс. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: