Президентка Грузії на мітингу за ЄС звернулась до Зеленського

Новини — Неділя, 20 жовтня 2024, 19:59

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі під час масштабної акції на підтрику руху країни до ЄС що проходить у неділю в Тбілісі, звернулася до президента України Володимира Зеленського.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє SOVA.

Звертаючись до українського лідера, Зурабішвілі наголосила, що грузинський народ знає, що боротьба України проти російської агресії – це і боротьба за свободу Грузії.

"Хочу звернутися до Володимира Зеленського – звідси, від вашого (людей на площі. – Ред.) імені, і сказати йому, що ми знаємо, що він бореться за нас, і буде переможцем. І ми разом увійдемо до Європи!", – заявила президентка.

Реклама:
Президентка Грузії за тиждень до виборів закликала підтримати проєвропейську опозицію

Вона також звернулась до президентки Молдови та міжнародних партнерів Грузії. Звернувшись до Маї Санду, Зурабішвілі побажала країні європейської перемоги.

"Мая, сьогоднішній день, я сподіваюся, стане днем твоєї перемоги і днем перемоги європейського референдуму. Ми разом увійдемо до Європи!", – заявила президентка, пославшись на президентські вибори в Молдові, а також конституційний референдум щодо руху Грузії в ЄС.

"Хочу звернутися до наших партнерів – європейців чи американців – і сказати, що ми будемо такими партнерами і такими союзниками, які їм і не снилися. Коли ми увійдемо в Європу, а ми увійдемо в Європу! І не хотілося б від вас у ці дні чути будь-яке "якщо" або "в тому разі", оскільки все і так ясно: Грузія здобула перемогу, і перемогло її майбутнє", – зазначила Зурабішвілі.

Зазначимо, 26 жовтня в Грузії відбудуться парламентські вибори за пропорційною системою. Президентка Грузії ініціювала "Грузинську хартію" – план дій, що має привести Грузію до "дверей відкриття переговорів з ЄС". Її підтримали 4 опозиційні коаліції. 

Згідно з документом, після перемоги опозиції на виборах буде створено коаліційний уряд.

На площі Свободи у Тбілісі в неділю зібралася велелюдна акція на підтримку руху країни до ЄС під назвою "Грузія обирає Євросоюз".

Марш "Грузія обирає ЄС" організовано громадськими активістами у відповідь на де факто припинення вступу Грузії до ЄС через дії уряду.

Читайте також: Революція можлива: як Грузія готується до вирішальних виборів і вуличних протистоянь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: