У Франції повідомили про першу смерть внаслідок повеней на півдні країни

Понеділок, 21 жовтня 2024, 08:04 - Марія Ємець

На півдні Франції, який наприкінці минулого тижня постраждав від повені, через наслідки стихії загинула жінка.

[SOURCE]Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Смертельний інцидент стався в неділю у комуні Бюрзе на території департаменту Ардеш на південному сході – одного з найбільш постраждалих від стихії. 

58-річна жінка надто близько підійшла до великої вимоїни, що утворилась на дорозі під час повені, і провалилась у неї. Яма була маркована й огороджена. 

Вимоїна напряму сполучалася з прилеглою річкою Бурж і жінку віднесло потоком нижче за течією на 400 метрів. Після прибуття рятувальників реанімувати її не вдалося. 

Префектура у зв’язку зі смертельним інцидентом закликала мешканців бути обережними й наголосила, що поблизу річок і потоків досі зберігається небезпека. 

Нагадаємо, у середині минулого тижня кілька департаментів, зокрема Ардеш, постраждали від значних підтоплень після сильних злив. У регіоні перекривали важливу автотрасу A47, що сполучає Ліон з містами у центрально-західній частині країни, також скасовували рух поїздів на кількох напрямках. 

На початку жовтня від катастрофічної повені постраждали окремі райони Боснії, стихія призвела до загибелі щонайменше 21 людини.