Білий дім: Байден "глибоко стурбований" зливом даних про плани ударів Ізраїлю по Ірану

Новини — Понеділок, 21 жовтня 2024, 20:02 —

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі підтвердив інформацію про витік інформації стосовно планів удару Ізраїлю по Ірану у відповідь на масований ракетний обстріл 1 жовтня.

Як повідомляє "Європейська правда", слова із закритого онлайн-брифінгу Кірбі цитує агентство АР.

За словами представника Білого дому, президент США Джо Байден "глибоко стурбований" оприлюдненням у мережі секретних документів про підготовку Ізраїлю до потенційного удару у відповідь по Ірану.

За його словами, адміністрація Байдена все ще визначає, чи йшлось про витік інформації, чи про хакерську атаку.

Реклама:

"Наразі ми не маємо жодних ознак того, що очікується поява додаткових документів, подібних до цього, які стануть надбанням громадськості", – додав Кірбі.

Надсекретні документи, датовані 15 і 16 жовтня, поширювалися в інтернеті з п’ятниці та були спочатку опубліковані на платформі Telegram в обліковому записі під назвою Middle East Spectator.

Витік стався, коли Ізраїль завершує кілька тижнів підготовки до удару у відповідь Ірану, який атакував Ізраїль залпом балістичних ракет 1 жовтня.

Буквально півтора року тому скандал із спецслужбами США викликав резонанс. Починаючи з січня 2022 року військовослужбовець навмисно публікував інформацію, зокрема, щодо війни в Україні, під грифом "секретно" і "цілком таємно" в закритому чаті на популярній серед любителів відеоігор платформі Discord.

Витік став публічним лише у квітні 2023 року. Зловмисника, молодого бійця Нацгвардії, затримали. Він визнав свою провину в суді цієї весни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: