Угорщина підтвердила, що США попередили про можливу збройну акцію в найближчі дні

Понеділок, 21 жовтня 2024, 22:33 - Олег Павлюк

В уряді Угорщини підтвердили, що Сполучені Штати передали дані про можливі провокації із застосуванням зброї під час акції 23 жовтня, присвяченої річниці Угорської революції 1956 року.

[SOURCE]Про це пресслужба угорського уряду сказала у відповідь на запит порталу Telex, повідомляє "Європейська правда".

Як повідомили угорські урядовці, минулими вихідними "угорські служби отримали інформацію від своїх американських партнерів про те, що молоді люди в онлайн-групі обговорюють заплановану на найближчий час акцію".

Там додали, що "молоді люди, які організували акцію, планували придбати і використати зброю", але уточнень про те, які саме кроки були вжиті у зв’язку з цим, немає.

"З огляду на міжнародні події останніх місяців, коли кілька провідних політиків зазнали нападів зі зброєю, угорські служби та Антитерористичний центр приділяють особливу увагу перевірці такої інформації та вжиттю необхідних заходів", – додали в уряді Угорщини.

Раніше Telex повідомив із посиланням на дипломатичні джерела, що близько двох тижнів тому Будапешт дізнався від спецслужб США про можливу збройну провокацію, заплановану на 23 жовтня – день початку Угорського повстання проти радянських військ у 1956 році.

За інформацією порталу, біля одного з пабів Будапешта затримали кількох молодих людей.

Раніше США закликали своїх громадян не відвідувати релігійні установи у Румунії впродовж 11-13 жовтня.

Також нещодавно політдиректор угорського прем'єра Балаж Орбан здійняв хвилю обурення серед угорців своєю заявою про те, що Угорщина у 1956 році не стала б вести оборонну війну за прикладом України, оскільки це "безвідповідально".