Блінкен закликає до зваженої відповіді Ізраїлю на ракетну атаку Ірану

Новини — Середа, 23 жовтня 2024, 11:18 —

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що відповідь Ізраїлю на ракетний обстріл Ірану 1 жовтня не повинна призвести до більшої ескалації, а також закликав до припинення вогню в Газі і припинення бойових дій в Лівані.

Його слова цитує агентство Reuters, передає "Європейська правда".

Як передає агентство, Блінкен робить свій перший великий поштовх до припинення вогню в Газі та Лівані після того, як Ізраїль вбив лідера ХАМАС минулого тижня – і останній перед президентськими виборами.

Держсекретар США, який провів переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, заявив, що для країни настав час скористатися своїми військовими перемогами.

Реклама:

"Настав час перетворити ці успіхи на довготривалий стратегічний успіх. Ми повинні зосередитися на тому, щоб повернути заручників додому, закінчити цю війну і мати чіткий план на майбутнє", – сказав він журналістам, готуючись до від'їзду в Саудівську Аравію.

Нагадаємо, 1 жовтня Іран запустив близько 200 балістичних ракет у бік Ізраїлю у відповідь на вбивство лідерів підтримуваних Тегераном бойовиків у Лівані.

Опісля Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками через масштабну ракетну атаку на Ізраїль.

Нещодавно газета The Washington Post повідомила про те, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив адміністрації американського президента Джо Байдена, що готовий завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об'єктах в Ірані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: