ЗМІ: Нідерланди встановлять прикордонний контроль для боротьби з міграцією

Середа, 23 жовтня 2024, 19:59 - Олег Павлюк

Ключові партії урядової коаліції Нідерландів – ультраправа Партія свободи та консервативна Народна партія за свободу і демократію – досягли компромісу стосовно пакета заходів для стримування нелегальної міграції.

[SOURCE]Про це стало відомо телеканалу RTL Nieuws, передає "Європейська правда".

Компромісна угода, яку також підтримав нідерландський уряд, передбачає скасування безстрокового притулку для прибулих, скорочення терміну дії посвідок на проживання з п’яти до трьох років, а також репатріацію частини мігрантів до Сирії.

Іншим ключовим нововведенням, за інформацією RTL Nieuws, є запровадження прикордонного контролю з листопада – за аналогією з Німеччиною.

Крім того, пропонується обмежити право на возз’єднання сімей мігрантів, затримання шукачів притулку без документів і прискорену процедуру депортації в разі засудження за кримінальні злочини.

Оголошення так званого національного кризового стану у зв’язку з міграцією, що було вимогою Партії свободи, в плані не передбачено.

Пакет заходів, який ще офіційно не був оголошений, має бути формально схвалений урядом Нідерландів і обома палатами парламенту, перш ніж набуде чинності.

Ультраправі в Нідерландах раніше наполягали на більш жорстких заходах для протидії нелегальній міграції, погрожуючи в інакшому випадку вийти з урядової коаліції.