В Афінах тисячі вчителів страйкували, вимагаючи кращих умов роботи

фото
Новини — Середа, 23 жовтня 2024, 20:18 —

Вчителі грецьких державних шкіл у середу, 23 жовтня, маршем протесту через центр Афін на тлі зростання напруженості у відносинах між профспілковими організаціями та правоцентристським урядом Греції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

24-годинний страйк вчителів оголосила грецька профспілка державних службовців ADEDY, яка взяла на себе організацію акцій після того, як грецький уряд спробував заблокувати їх у суді.

Профспілки вчителів, серед іншого, вимагають підвищення заробітної плати та збільшення кількості постійних робочих місць для тимчасових викладачів у школах.

Реклама:
 
Фото: АР

Уряд Греції стверджує, що попередній страйк не відповідав вимогам законодавства в межах нещодавніх трудових реформ, тоді як ADEDY звинуватила владу у спробі обмежити конституційне право працівників на страйк.

Паралельно інша профспілка – Федерація грецьких моряків – вирішила продовжити ще на два дні страйк, через який з вівторка судна перебувають у грецьких портах. Серед їхніх вимог – підвищення заробітної плати на 12%.

Грецькі профспілки назагал хочуть відновлення прав, які були значно обмежені під час режиму економії у Греції протягом 2010-2018 років, у результаті яких вони втратили важелі впливу під час колективних трудових переговорів.

Нагадаємо, напередодні брюссельський аеропорт Шарлеруа, другий за пасажирообігом аеропорт Бельгії, скасував усі рейси через страйк співробітників служби безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: