ЗМІ: Auchan після понад двох з половиною років війни продає "дочку" в Росії

Новини — Четвер, 24 жовтня 2024, 15:11 —

Французький ритейлер Auchan після понад двох з половиною років повномасштабного вторгнення Росії в Україну нарешті продає свою дочірню компанію у країні-агресорі. 

Про це стало відомо французькому виданню Le Figaro, повідомляє "Європейська правда".

Від початку російського російсько-української великої війни ритейлер, що належить французькій родині Мюльє, вперто відмовлявся залишати Росію, на яку робив ставку протягом 20 років. 

Офіційно у компанії пояснювали це тим, що не хочуть карати місцеве населення та місцевих працівників мережі. Насправді ж Росія була одним з її значних ринків. 

Реклама:

Щойно стало зрозуміло, що для Auchan стає неможливим продовжувати працювати, дотримуючись усіх пакетів санкцій, накладених ЄС, сім'я Мюльє нарешті почала свій відступ з Росії, пише видання. 

За його інформацією, група Auchan обрала двох потенційних покупців мережі, що охоплює 230 магазинів у Росії.

"На відміну від інших європейських дистриб'юторів, які є менш обережними, Auchan суворо дотримується санкцій, накладених на Росію. Він не інвестує і не залучає жодної копійки. 

Це ставить його у дуже невигідне становище порівняно з місцевими ритейлерами, які належать російським олігархам і які нічого не можуть зробити зі своїми грошима, окрім як інвестувати їх у свою компанію", – пояснив представник компанії.

Тепер, коли два потенційні покупці обрані, перед групою постало завдання уникнути шляху інших груп, таких як Danone і Carslberg. Їхні російські активи, яких вони хотіли позбутися свого часу, були націоналізовані за одну ніч, оскільки потенційні покупці не мали схвалення Москви.

У 2022 році торгівельна мережа Auchan припинила інвестиції в РФ. Вона заявила, що перестане відкривати нові магазини та ремонтувати існуючі магазини.

На початку 2023 року розслідування показало, що російська "дочка" Auchan постачала товари російським військовим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: