Словенія передала ДСНС два тягачі для гуманітарного розмінування

фото
Новини — Четвер, 24 жовтня 2024, 18:23 —

ДСНС України отримала два тягачі, куплені за кошти, надані урядом Словенії в межах ініціативи United24 – їх використовуватимуть для розмінування.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки, пише "Європейська правда".

Тягачі були придбані в українського виробника в рамках ініціативи "Зроблено в Україні". Вони дозволять оперативніше доставляти техніку для розмінування до районів, де проводиться очищення територій.

 
фото з сайта мінекономіки

"Додаткові тягачі – це більша мобільність підрозділів наших рятувальників. Для нас важливо, що тягачі були придбані у відповідь на запит Держслужби з надзвичайних ситуацій", – прокоментував начальник Управління з питань гуманітарного розмінування Мінекономіки України Дмитро Паньшин.

Реклама:

Угоду про виділення 1,5 мільйона євро для гуманітарної допомоги у сфері розмінування уряди України та Республіки Словенія підписали у грудні 2023 року. Угода набула чинності 3 липня.

"Виділення 1,5 мільйона євро на потреби гуманітарного розмінування – це дуже правильний крок уряду Словенії. І ми з командою посольства працюємо над тим, щоб внесок нашої країни зростав", – зазначила посол Словенії в Україні Матея Превольшек.

Міністерство економіки є розпорядником рахунку UNITED24 для потреб гуманітарного розмінування. З травня 2023 року на рахунок надійшло понад 177 мільйонів в гривневому еквіваленті.

Нагадаємо, у липні Україна та Словенія підписали безпекову угоду, де міститься пункт про поглиблення співпраці у сфері гуманітарного розмінування.

У червні уряд Словенії схвалив виділення Україні 5 млн євро на гуманітарні потреби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: