Трамп закликав "викинути з країни" спецпрокурора, який веде справу щодо нього

Новини — П'ятниця, 25 жовтня 2024, 08:10 —

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вчергове розкритикував спецпрокурора Міністерства юстиції Джека Сміта, який веде справу щодо його спроб змінити результат виборів 2020 року, та закликав "викинути його з країни".

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Hill.

В ефірі у четвер Трамп вдруге за день накинувся на Джека Сміта, який веде справу щодо його спроб вплинути на результат виборів 2020 року.

Трамп сказав, що Джека Сміта "варто вигнати з ними, психічно ненормальними", а потім повторив, що "Сміта варто вважати прихічно ненормальним і його варто викинути з країни". 

Реклама:

У перших за день ремарках проти спецпрокурора Трамп заявив, що звільнить його "за дві секунди" у разі перемоги на виборах. 

В середині жовтня Джек Сміт опублікував майже 2000 сторінок матеріалів кримінальної справи про спробу Дональда Трампа вплинути на результат виборів 2020 року.

Нагадаємо, прокурори звинуватили Дональда Трампа в чотирьох злочинах, що випливають з його дій після програшу на виборах 2020 року, зокрема у змові з метою обману США і перешкоджанні офіційним діям. Трамп не визнав провини.

Звинувачення були переглянуті після того, як у резонансному рішенні цього літа Верховний суд США заявив, що Трамп користується частковим президентським імунітетом за злочини, які він скоїв, перебуваючи на посаді президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: