Партія влади у Грузії заявила про свою перемогу

Субота, 26 жовтня 2024, 19:47 - Марія Ємець

Керівна партія Грузії "Грузинська мрія" на підставі екзитполу на замовлення провладного телеканалу заявила про свою перемогу на парламентських виборах.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє SOVA.

Після оголошення екзитполу на замовлення провладного телеканалу "Імеді" представники "Грузинської мрії" вийшли з промовами до своїх прихильників, яких зібрали на Площі Свободи у Тбілісі.

Ще один екзитпол у Грузії прогнозує перемогу опозиції

Прем’єр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив про перемогу. "Головним автором цієї перемоги звісно ж є грузинський народ – більше мільйона наших співгромадян, які прийшли на вибори і підтримали мир, справді світле і європейське майбутнє нашої країни",– заявив він.

Почесний голова партії Бідзіна Іванішвілі подякував прихильникам. "Це рідкісний випадок у світі, коли одна і та ж партія досягає такого успіху у такій складній ситуації… Запевняю вас, наша країна доб’ється великих успіхів у настуні чотири роки", – заявив Іванішвілі. 

Екзитпол соціологічного центру Gorbi, який проводив опитування для "Імеді" ствержує, що партія влади нібито здобула 56% голосів на парламентських виборах у Грузії.

Водночас екзитпол від Edison Research прогнозує об’єднаній опозиції понад 51% голосів, а "Грузинській мрії" – 40,9%.

Читайте детальніше про передвиборчу ситуацію у Грузії у статті: Грузія за крок до революції: як Росія та її агенти готують країну до небачених фальсифікацій

Або дивіться відео: Грузія: революція чи "колонія РФ". План Кремля та влади на виборах