Франція закликала Грузію розслідувати порушення на скандальних виборах

Новини — Понеділок, 28 жовтня 2024, 15:53 —

Міністерство закордонних справ Франції закликало грузинську владу відреагувати на оголошені міжнародними спостерігачами факти порушень під час парламентських виборів 26 жовтня.

Про це йдеться в заяві французького МЗС, повідомляє "Європейська правда".

Зовнішньополітичне відомство Франції висловило "стурбованість останніми подіями" в Грузії після того, як міжнародні спостерігачі вказали на "тиск, залякування та погрози" щодо виборців та "відступ від демократії".

"Очікуємо, що грузинська влада розслідує порушення, які спостерігалися до і під час голосування, і виконає рекомендації ОБСЄ та Комісії Ради Європи "За демократію через право", відомої як Венеційська комісія", – йдеться в заяві.

Реклама:

Там додали, що Грузія для підтвердження європейського шляху повинна забезпечувати основні свободи, політичний плюралізм і громадянське суспільство.

Як повідомлялось, за підсумками парламентських виборів у Грузії, де офіційно перемогу здобула партія влади "Грузинська мрія", міжнародні спостерігачі звернули увагу на тиск і залякування виборців.

Опозиційні партії в Грузії заявили рано вранці в неділю, що вони не визнають результати виборів 26 жовтня, які "вкрала" партія влади, і закликали до протестів.

Читайте детальніше у статті: Тбілісі кличе на допомогу: як пройшли вибори у Грузії й чи зважиться Захід підтримати протести

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: