Майже 70% українців готові не погоджуватись на деякі вимоги ЄС, навіть якщо це відкладе вступ

Понеділок, 28 жовтня 2024, 17:13 - Уляна Кричковська

Абсолютна більшість українців вважають, що країна повинна відстоювати свої інтереси та не погоджуватися на окремі вимоги Європейського Союзу, навіть якщо це відтерміновує вступ.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це свідчать результати опитування "Успіх чи ні? Як українці оцінюють реформування органів правопорядку та підтримку ЄС", яке провела соціологічна група "Рейтинг".

Як свідчить опитування, 68% респондентів вважають, що Україна повинна відстоювати свої інтереси й не погоджуватися на окремі вимоги ЄС, навіть якщо це відтерміновує набуття Україною повноправного членства.

На противагу їм – 28% респондентів – погоджуються з думкою, що Україна повинна прийняти всі необхідні закони й виконати всі вимоги ЄС, щоб якнайшвидше вступити.

Думка про необхідність якнайшвидшого вступу до ЄС має більшу підтримку серед опитаних з обласних центрів, молодших опитаних та забезпечених груп.

Скриншот: "Рейтинг"

Опитування проводилося з 24 по 29 вересня 2024 року на замовлення Консультативної місії ЄС в Україні методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера. Вибірка склала 2000 респондентів, а похибка становить 2,2%.

Зауважимо, з опитування стало відомо, що кількість українців, які вірять у швидкий вступ до ЄС, знизилася майже у 4,5 раза у порівнянні із 2022 роком, коли таких було понад 60%.

Це ж опитування свідчить про те, що понад 50% українців вважають, що для вступу до ЄС Україна потребує подальших реформ.

Також писали, що 70% українців вважають неефективною підтримку ЄС боротьби з корупцією в Україні, у той же час більшість респондентів вважають цей напрямок європейської підтримки найактуальнішим.