Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Ісландії

Фото, відео
Новини — Понеділок, 28 жовтня 2024, 20:35 —

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 28 жовтня, зустрівся з прем’єр-міністром Ісландії Б’ярні Бенедіктссоном.

Про це він повідомив у Telegram, передає "Європейська правда".

Як відомо, 28 жовтня Зеленський уперше прибув до країни із робочим візитом, під час якого він, серед іншого, візьме участь у четвертому саміті Україна – Північна Європа.

Український лідер подякував Ісландії та державам-партнерам із Північної Європи за підтримку України з перших днів повномасштабної війни. 

Реклама:

"Дякую Ісландії і за підтримку нашої країни на шляху до НАТО. Запрошення України до Альянсу є першим пунктом "плану перемоги" та надійним шляхом досягнення справедливого миру", – акцентував він.

Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП
Фото: ОП

Зеленський наголосив, що наразі важливо спільно та рішуче відповідати на залучення військових Північної Кореї до російської агресії в Україні та застосування Росією північнокорейського й іранського озброєння.

"Сьогодні ми маємо бути більш сильними, щоб зупинити Путіна", – додав він.

Зазначимо, загалом у саміті нордичних лідерів візьмуть участь майже 90 людей – прем’єр-міністри, міністри закордонних справ та члени парламенту, а також запрошені гості.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна запропонувала північноєвропейським державам приєднатися до проєкту "Північна бригада". В межах ініціативи кожній країні Північної Європи пропонують підготувати та озброїти по українському батальйону. 

Читайте також детально про допомогу Північної Європи Україні – Союзник України, що виграв від війни: чому Норвегія допомагає ЗСУ багато, але недостатньо

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: