Північна Європа зацікавлена вкладати в оборонну промисловість України – заява саміту

Новини — Понеділок, 28 жовтня 2024, 22:32 —

Прем’єр-міністри Ісландії, Данії, Норвегії, Швеції на саміті Україна – Північна Європа в понеділок, 28 жовтня, висловили зацікавленість у подальшій співпраці з українською оборонною промисловістю.

Про це йдеться в спільній заяві саміту Україна – Північна Європа, поширеній Офісом президента, повідомляє "Європейська правда".

Нордичні країни за підсумками саміту підкреслили свою зацікавленість "у подальшому розвитку співпраці з оборонною промисловістю України", йдеться в заяві.

"Наразі країни Північної Європи вже виділили 195 мільйонів євро на закупівлі в оборонній промисловості України. Надприбутки від знерухомлених російських активів можуть бути одним із можливих джерел фінансування таких ініціатив", – зазначили прем’єри чотирьох держав.

Реклама:

Вони додатково підтвердили рішучість і далі підтримувати й посилювати обороноздатність Сил оборони України "в боротьбі за безпеку та мир у Європі" як на двосторонній, так і на багатосторонній основі.

Глави урядів Ісландії, Данії, Норвегії, Швеції також висловили підтримку "плану перемоги" України й пообіцяли працювати над зміцненням позиції України напередодні другого Саміту миру "на шляху до справедливого й тривалого миру".

Нагадаємо, ще в червні Україна та Данія підписали меморандум про закупівлю північноєвропейською державою озброєння та техніки в українських виробників. Данія стала першою країною, яка пішла на такий крок.

28 жовтня Швеція оголосила про вкладання 20 мільйонів євро на підтримку промислової бази України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: