Сікорський прокоментував конфлікт із Зеленським: Я можу поставити питання руба

Четвер, 3 жовтня 2024, 11:44 - Христина Бондарєва

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський прокоментував конфлікт із Володимиром Зеленським під час їхньої зустрічі у вересні, про який раніше повідомляла преса. 

Про це Сікорський сказав в ефірі "Польського радіо", повідомляє "Європейська правда".

Сікорський підкреслив, що в Польщі існує національний консенсус щодо ексгумації жертв Волинської трагедії. Він сказав, що ексгумації домагається, зокрема, президент Анджей Дуда, а також спікер Сейму Шимон Головня і глава Міністерства оборони Владислав Косіняк-Камиш. 

Журналістка радіостанції наголосила, що Україна не погоджується на ексгумацію польських жертв, натомість дозволила ексгумацію солдатів вермахту.

Сікорський підкреслив, що під час переговорів у Києві отримав запевнення, що питання ексгумації жертв Волинської трагедії буде вирішене. 

На запитання ведучої, чи справді дійшло до конфлікту на зустрічі між Зеленським та Сікорським у Києві, про який повідомляли медіа, глава МЗС відповів: "Я справді можу поставити питання руба. Подивимося по їхніх вчинках".

На уточнювальне запитання, чи був конфлікт, Сікорський знову відповів: "Подивимося по їхніх вчинках".

Читайте також про те, чому у Києві стався конфлікт з головою МЗС Польщі, і чому це не випадковість.

Нагадаємо, напередодні глава МЗС Андрій Сибіга розповів про зустрічі у Польщі і пообіцяв вирішити "отруйне" питання ексгумацій.