В Австрії з'ясовують, хто стоїть за серією "мінувань" вокзалів

Новини — Четвер, 3 жовтня 2024, 13:00 —

Австрійська поліція з’ясовує, хто стоїть за серією фальшивих повідомлень про вибухівку на залізничних вокзалах, що почали надходити цього тижня.

Про це повідомляє Kurier, пише "Європейська правда". 

З 30 вересня в Австрії надійшло вже шість фальшивих повідомлень про замінування залізничних вокзалів. Такі отримали у містах Грац, Лінц, Зальцбург, Клагенфурт, Санкт-Пельтен і Амстеттен.

Усі випадки були однотипними: анонімні електронні листи надходили на офіційну пошту управління поліції відповідного регіону, з твердженням, що у будівлі вокзалу закладена вибухівка. Жодна з погроз не підтвердилася.

Реклама:

У всіх випадках правоохоронці запускали повну процедуру перевірки – з евакуацією, встановленням кордонів та пошуковою операцією. На перевірку повідомлень витратили зусилля сотень поліцейських і саперів. 

Правоохоронці намагаються з’ясувати, хто стоїть за цією кампанією. 

Нагадаємо, минулої п’ятниці фальшиве повідомлення про "замінування" отримало посольство України у Відні, через що змушене було призупиняти роботу. 

Перед тим у вересні від кампанії фальшивих "замінувань" постраждали сотні шкіл у Чехії.

Поліція Литви також зареєструвала низку повідомлень про електронні листи російською мовою з погрозами підірвати навчальні заклади.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: