Президент Польщі підписав спеціальний закон щодо підтримки постраждалих від повеней

Новини — П'ятниця, 4 жовтня 2024, 08:56 —

Президент Польщі Анджей Дуда підписав терміновий закон, розроблений для підтримки постраждалих від повеней громадян та бізнесу.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Ввечері 3 жовтня у канцелярії Дуди оголосили, що він затвердив закон своїм підписом. 

Таким чином, ухвалення проєкту зайняло лічені дні – Сейм голосував за нього 1 жовтня, а Сенат підтримав закон без внесення поправок 3 жовтня. 

Реклама:

"Закон сьогодні був підписаний президентом і поданий для публікації у Законодавчому віснику", – повідомила очільниця канцелярії Дуди Малгожата Папровська. 

Серед іншого, проєкт передбачає річне списання виплат за житловим кредитом для постраждалих від повені, а також можливість отримати безповоротну фінансову підтримку на відновлення житла; додаткові виплати батькам з дітьми – наприклад, через тимчасову неможливість працювати або неможливість віддати дитину у садок через наслідки стихії. 

Також у законі є заходи підтримки постраждалого бізнесу та окремо прописані рішення щодо поводження з відходами, що утворились внаслідок повеней. 

Ще до ухвалення законопроєкту уряд анонсував перші заходи підтримки, як списання частини виплат за житловими кредитами постраждалим громадянам, а також скасування ПДВ для товарів та послуг, що надаються як благодійна допомога постраждалим.

За останніми даними, внаслідок вересневих повеней у Польщі загинули 9 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: