В аеропортах і портах французької Корсики через страйк застрягли сотні пасажирів

П'ятниця, 4 жовтня 2024, 14:56 - Марія Ємець

Суперечка з державою щодо управління аеропортами і портами на Корсиці призвела до спонтанного страйку, внаслідок якого сотні людей не можуть залишити острів чи причалити до нього.

[SOURCE]Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда". 

Спонтанний страйк заблокував рух літаків і морського транспорту з середини дня 3 жовтня. Відтоді на острові застрягли сотні пасажирів, у тому числі туристів, багатьом довелося ночувати у спортзалі, який відкрили для них за розпорядженням префектури. 

Пасажири, яких події заскочили у портах, ночували прямо у терміналі або у своїх авто. На додачу, чимало людей застрягли у морі на поромах, яким через страйк не дають причалити. 

Станом на п’ятницю блокада залишається – з аеропорту Бастія-Поретта на східному узбережжі будуть можливі лише три рейси, з аеропорту Кальві на західному березі – два.  

Нагадаємо, наприкінці вересня пасажири одного із залізничних експресів у Франції п’ять годин простояли серед поля через несправність потяга, після чого їх повернули у те ж місто.  

Під час масштабних повеней у Центральній Європі в середині вересня у Відні пасажири круїзного судна кілька днів не могли зійти на берег, а українські учні-учасники міжнародних олімпіад застрягли в Австрії через скасовані залізничні рейси.