Кількість загиблих внаслідок повені у Боснії зросла до 14 людей

П'ятниця, 4 жовтня 2024, 15:26 - Уляна Кричковська

Щонайменше 14 людей загинули внаслідок повені у Боснії, також влада повідомляє про зниклих безвісти.

[SOURCE]Про це із посиланням на інформацію від речника уряду Дарко Юкана повідомило агентство Reuters, передає "Європейська правда".

За його даними щонайменше 14 загиблих були знайдені у районі населеного пункту Ябланиця.

"Багато людей вважаються зниклими безвісти. У деяких випадках видно лише частини дахів. Я не пам'ятаю такої масштабної кризи такого з часів війни (1992-1995 рр.)", – сказав він.

Цивільна оборона припустила, що кількість жертв може зрости та зазначила, що наразі відомо про велику кількість поранених та зниклих безвісти.

Про сильні дощі і сильний вітер повідомляють і в сусідній Хорватії, де було перекрито кілька доріг, а столиця Загреб готувалася до виходу з берегів річки Сави.

Зранку 4 жовтня повідомлялося, що внаслідок сильних злив у Боснії, що випали в ніч на п'ятницю, затопило кілька міст у центральній і південній частинах країни.

Сильний вітер ускладнив рух транспорту на південному узбережжі Адріатичного моря, а повені, викликані зливами, загрожують кільком містам і селам Хорватії.

Нагадаємо, в середині вересня від масштабних повеней постраждали низка районів Польщі, Чехії, Австрії та Угорщини, а також північ Румунії.