У Польщі готові розпочати навчання перших добровольців з Українського легіону

Новини — П'ятниця, 4 жовтня 2024, 16:41 —

Польща готова розпочати підготовку перших кількох сотень українських добровольців, які вирішать приєднатися до Українського легіону.

Про це заявили міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш і його заступник Павел Залевський, цитує Wnp.pl, передає "Європейська правда".

Очільник оборонного відомства Польщі заявив, що країна була готова з 1 вересня проводити навчання, однак не було достатньо охочих.

"Я розумію, що зараз Україна вжила заходів щодо інформування, рекрутування та просування цього процесу, тому ми розраховуємо на результати", – сказав він.

Реклама:

На запитання про кількість охочих вступити до Українського легіону він відповів, що "раніше чув про одну бригаду, але поки що чисельність значно менша – 300 осіб".

Заступник міністра Залевський нагадав, що цього тижня на базі українського Генконсульства в Любліні розпочався набір добровольців до Українського легіону.

"Якщо буде створено першу групу з кількох сотень добровольців – ми негайно розпочнемо їх навчання", – наголосив він.

Залевський нагадав, що Польща в межах навчальної програми ЄС підготувала понад 20 тисяч українських військових та зазначив, що країна усвідомлює, що обороноспроможність України має вирішальне значення для безпеки Польщі.

Заступник міністра додав, що Варшава працюватиме над тим, щоб передати Україні "те, що можливо", а також братиме участь у міжнародних проєктах, зокрема щодо закупівлі боєприпасів для українських Сил оборони.

Рекрутинговий центр Українського легіону в Польщі запрацював 1 жовтня, у День захисників і захисниць.

Оголошення про відкриття збіглося з візитом  міністра закордонних справ Андрія Сибіги до Польщі, де він брав участь у Варшавському безпековому форумі й зустрівся з низкою польських посадовців.

Нагадаємо, 2 жовтня голова польського Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що кількість українців, які зголосились до Українського легіону у Польщі, виявилась вкрай малою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: