Франція і Італія посилюють співпрацю у боротьбі з перевізниками нелегальних мігрантів

П'ятниця, 4 жовтня 2024, 18:47 - Ірина Кутєлєва

 У п'ятницю, 4 жовтня, уряди Франції та Італії домовилися про створення на початку 2025 року підрозділу з обміну розвідданими про мережі незаконного ввезення мігрантів.

[SOURCE]Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

На зустрічі міністрів внутрішніх справ країн G7 у Тоскані французький міністр Бруно Ретайо та його італійський колега Маттео П'янтедозі підписали "декларацію про наміри, яка закладає основи" для цього підрозділу.

Реалізація рішення про створення нового підрозділу є "плодом обговорень між двома країнами впродовж понад року і має набрати чинності з січня 2025 року", зазначили в МВС Франції.

Проєкт базується на моделі аналогічної франко-британської структури URO (Operational Research Unit), створеної на півночі Франції в липні 2020 року для протидії злочинним групам, які регулярно організовують переправи до Великої Британії на невеликих човнах.

У французькому МВС вважають, що URO "продемонструвала свою ефективність, ліквідувавши кілька десятків команд торговців людьми".

ЗМІ раніше повідомили, що Німеччина і Франція закликають Брюссель укласти з урядом Великої Британії "важливу" угоду про притулок і міграцію, яка б "відповідала" вимогам Європейського Союзу.

Нагадаємо, британський прем’єр-міністр Кір Стармер під час переговорів із главою італійського уряду Джорджією Мелоні у Римі в понеділок, 16 вересня, погодився з необхідністю пошуку нових рішень проблеми стримування мігрантів.