До Британії через Ла-Манш за день прибули майже 1000 мігрантів – максимум за цей рік

Новини — Неділя, 6 жовтня 2024, 15:27 —

Британія у суботу зареєструвала рекордну за 2024 рік денну кількість прибуттів мігрантів, що нелегально перетинають Ла-Манш на невеликих човнах.

Про це повідомляє SkyNews, пише "Європейська правда".

Протягом 5 жовтня до британських берегів причалили 17 човнів, заповнених людьми. Сукупно на них прибули 973 особи, що є найбільшою денною кількістю за 2024 рік.

Попередній денний рекорд року Британія зафіксувала 18 червня, коли прибули 882 особи. 

Реклама:

Нагадаємо, напередодні Франція повідомила про смертельний інцидент у Ла-Манші – на одному з переповнених нелегальних човнів загинули кілька мігрантів, у тому числі мала дитина

Проблема нелегальної міграції через Ла-Манш є постійною причиною напруги між Парижем і Лондоном та однією з топ-тем в політичному порядку денному Британії. 

Неофіційно повідомляли, що Німеччина і Франція закликають Брюссель укласти з урядом Великої Британії угоду про притулок і міграцію, яка б "відповідала" вимогам ЄС і допомогла би вирішити проблему з нелегальною міграцією через Ла-Манш. 

Франція та Італія домовилися про створення на початку 2025 року підрозділу з обміну розвідданими про мережі незаконного ввезення мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: