Макрон провів розмову з прем’єром Ізраїлю у переддень річниці нападу ХАМАС

Новини — Неділя, 6 жовтня 2024, 19:45 —

Президент Франції Емманюель Марон у неділю провів розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу – на тлі посилення напруги на Близькому Сході та річниці нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Як повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда", про це оголосив Єлисейський палац. 

У комюніке зазначили, що Макрон і Нетаньягу мали розмову про ситуацію на Близькому Сході, і вона була "абсолютно щирою та з повагою до дружби між Францією та Ізраїлем". 

"Лідери визнають існуючі розбіжності у поглядах, як і їхнє прагнення добре зрозуміти одне одного", – зазначили у комюніке. 

Реклама:

Розмова відбулася невдовзі після того, як Макрон висловився за призупинення постачання Ізраїлю зброї для продовження операції у секторі Гази, а Нетаньягу гостро відреагував на його заяву. 

Макрон у зв’язку з річницею масштабного нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня висловив солідарність з народом Ізраїлю, але також сказав Нетаньягу, що, на його думку, настав час припинити вогонь. 

Як повідомляли, у багатьох містах цими вихідними пройшли пропалестинські акції. У Римі хода переросла у сутички з поліцією.

У Берліні та Лондоні паралельно проходили проізраїльська та пропалестинська хода; у столиці Сполученого Королівства під час події затримали 17 осіб

Останніми днями правоохоронці у Німеччині посилили пильність через наближення річниці нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: