Остін розповів ізраїльському колезі про збереження значних сил США на Близькому Сході

Новини — Понеділок, 7 жовтня 2024, 08:07 —

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм ізраїльським колегою Йоавом Галлантом, під час якої йшлося про поточну ситуацію на Близькому Сході.

Про це йдеться в заяві речника Пентагону Пата Райдера, яку наводить "Європейська правда".

В ході розмови очільники оборонних відомств обговорили дестабілізуючі дії Ірану на Близькому Сході та поточну ситуацію в Лівані та секторі Газа.

Остін підтвердив непохитну прихильність США забезпеченню безпеки Ізраїлю, припиненню вогню в Газі та досягненню рішення, яке дає змогу громадянам безпечно повернутися до своїх домівок по обидва боки кордону Ізраїлю та Лівану.

Реклама:

Глава Пентагону також підтвердив підтримку США права Ізраїлю на самооборону і наголосив, що Сполучені Штати зберігають значний потенціал у регіоні для захисту американського контингенту та об'єктів, надання подальшої підтримки самообороні Ізраїлю і стримування подальшої ескалації.

Міністри підтвердили прихильність стримуванню Ірану та підтримуваних ним проксі від використання ситуації у своїх інтересах або розширення конфлікту на Близькому Сході.

Як відомо, Ізраїль у ці дні зважує варіанти відповіді на балістичну ракетну атаку Ірану 1 жовтня, яку той здійснив у відповідь на військові дії Ізраїлю в Лівані.

Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками за масштабну ракетну атаку на Ізраїль.

Президент США Джо Байден заявляв, що не вірить у "тотальну війну" на Близькому Сході на тлі операцій Ізраїлю в Газі та Лівані та ескалації напруженості у відносинах з Іраном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: