У Литві починаються масштабні навчання за участю країн НАТО

Новини — Понеділок, 7 жовтня 2024, 08:28 —

З 7 жовтня у Литві розпочинаються міжнародні військові навчання "Залізний вовк – 2024-ІІ", які триватимуть 10 днів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву Збройних сил Литви.

Навчання проходитимуть на полігоні імені генерала Сильвестраса Жукаускаса і в них візьмуть участь понад 3200 литовських і союзних військовослужбовців та 700 одиниць військової техніки.

В ході навчань відпрацьовуватимуть планування і проведення наступальних і оборонних операцій вдень і вночі, а також взаємодію між підрозділами.

Реклама:

Крім литовських військових у навчаннях візьмуть участь представники Бельгії, Чехії, США, Люксембургу, Норвегії, Нідерландів і Німеччини.

Навчання "Залізний вовк" проводять щорічно навесні і восени з метою оцінки боєготовності батальйонів, що входять до складу піхотної бригади "Залізний вовк", і повної інтеграції бойової групи передової присутності НАТО.

Громадян низки районів Литви попередили про пересування дорогами військової техніки у зв’язку з навчаннями.

Минулими вихідними в Алітусському районі Литви проходили оціночні польові тактичні навчання "Осінній стрілець 2024", організовані 1-м підрозділом Спілки стрільців Литви, що має ім'я Антанаса Юозапавічюса.

Нагадаємо, у порту Гамбурга протягом 26-28 вересня проходили навчання Бундесверу під кодовою назвою Red Storm Alpha, покликані відпрацювати захист критичної інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: