Польські моряки запобігли контрабанді кількасот кілограмів кокаїну

Понеділок, 7 жовтня 2024, 12:51 - Марія Ємець

Пильність команди польського торгового судна, що мало вирушати з Бразилії до Європи, дозволила викрити спробу контрабанди кількох сотень кілограмів кокаїну.

[SOURCE]Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда". 

Інцидент стався із балкером великого польського оператора торгових суден Polska Żegluga Morska. Як повідомив його речник, скандальну знахідку виявили ще у п’ятницю, коли балкер готувався зайти у бразильський порт Сан-Луїс. 

Невідомі, які вочевидь підібралися до судна невеликою шлюпкою і непомітно зайшли на борт, заховали вантаж в опечатаному технічному відсіку, що й допомогло виявити спробу контрабанди.

Команда регулярно перевіряла печатки на дверях, тож коли під час такої рутинної процедури печатки виявились зірваними, про це одразу сповістили капітана, а той повідомив місцеву поліцію про присутність на борту підозрілого стороннього вантажу. 

Правоохоронці, які швидко прибули на місце гелікоптером, з’ясували, що у відсіку знаходиться вантаж кокаїну на кількасот кілограмів – всього виявили більше десятка пакунків вагою по 40 кілограмів. 

За фактом контрабанди почали розслідування. Нікого з членів екіпажу судна не затримали, але уся команда в понеділок повинна буде дати свідчення.

"Наркокартелі дедалі частіше використовують комерційні судна для транспортування свого товару", – зазначив речник польської компанії. 

Нещодавно у порт румунської Констанци завезли рекордну партію кокаїну, яку ховали у фруктовій м’якоті.

У німецькому Гамбурзі в контейнері, який везли з порту, в ящиках з-під бананів виявили кокаїн на 100 млн євро.