Латвієць організував через Telegram перевезення мігрантів від кордону до Риги

Понеділок, 7 жовтня 2024, 14:46 - Уляна Кричковська

Минулого тижня державна прикордонна охорона Латвії затримала жителя країни, який через Telegram організував перевезення мігрантів від прикордонної території до Риги.

[SOURCE]Про це пише видання Delfi, передає "Європейська правда".

Під час оперативних заходів прикордонники в Резекненському краї затримали громадянина Латвії, який за винагороду організував перевезення дев'яти людей.

За інформацією, яку прикордонники надали латвійському агентству LETA, ці люди незаконно перетнули кордон країни з боку кордону з Білоруссю з метою потрапити до Риги.

Окрім цього, внаслідок оперативних заходів було виявлено дев'ятьох громадян третіх країн без проїзних документів, а також без дійсних віз і посвідок на проживання.

Щодо латвійського громадянина порушено кримінальну справу.

Фото: Delfi

Видання нагадало, що цьогоріч 4577 людей намагались незаконно перетнути кордон Латвії та Білорусі, але з гуманних міркувань до Латвії прийняли 16.

Як відомо, у липні Латвія закінчила будівництво паркану на кордоні з Білоруссю протяжністю майже 145 кілометрів. Крім того, країна посилила контроль на кордоні за товарами з РФ та Білорусі.

У серпні самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що Мінськ не буде перешкоджати потрапити до ЄС зацікавленим у цьому мігрантам, та дав зрозуміти, що це його відповідь на санкції.