35-річний генсек партії Шольца неочікувано йде з політики

Новини — Понеділок, 7 жовтня 2024, 17:24 —

Генеральний секретар Соціал-демократичної партії Німеччини, представником якої є канцлер Олаф Шольц, несподівано оголосив про відставку і зупинку політичної кар’єри. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

Генсек СДПН Кевін Кюнерт опублікував листа про те, що залишає посаду і не буде висуватися на наступних федеральних виборах.

"У найближчому майбутньому мені потрібна енергія, якої вимагають моя посада і виборча кампанія, щоб одужати", – пояснив 35-річний Кюнерт, не розкриваючи, які проблеми стали причиною його рішення.

Реклама:

За інформацією видання, Кюнерт вже взяв лікарняний і найближчим часом не буде погоджуватися на спілкування зі ЗМІ. Пізніше протягом дня очікуються заяви партійних лідерів з приводу його рішення, а увечері президія СДПН проведе онлайн-зустріч. 

Кюнерт був генеральним секретарем СДПН з 2021 року і тоді ж був обраний до Бундестагу. 

Нагадаємо, одне з останніх опитувань у Франції засвідчило, що у Німеччині значно більше громадян довіряють кандидату у канцлери від найбільшої опозиційної сили Фрідріху Мерцу, аніж чинному канцлеру Олафу Шольцу.

Проте Шольц підтвердив намір знову претендувати на посаду очільника уряду наступного року, незважаючи на низький рейтинг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: