Франція видворила сина Усами бен Ладена за прославляння тероризму

Новини — Вівторок, 8 жовтня 2024, 09:07 —

Омар бен Ладен, син терориста Усами бен Ладена, був висланий з території Франції після того, як у 2023 році розмістив у своїх соціальних мережах коментарі, які визнали прославлянням тероризму.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ретайо, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Новий міністр внутрішніх справ Брюно Ретайо оголосив "адміністративну заборону на в'їзд" Омару бен Ладену, старшому синові терориста Усами бен Ладена.

"Префект департаменту Орн видав OQTF (зобов'язання залишити територію Франції) і домігся виїзду бен Ладена", – додав Ретайо.

Реклама:

За словами міністра внутрішніх справ, Омар бен Ладен проживав в Орні з 2021 року "як чоловік громадянки Великої Британії", а в 2023 році виступив з коментарями, що є прославлянням тероризму.

Раніше Франція позбавила громадянства 27-річного чоловіка, який у грудні минулого року скоїв смертельний напад з ножем біля Ейфелевої вежі.

Суд у Парижі в четвер, 3 жовтня, засудив до довічного ув’язнення 42-річного Пітера Шерифа за участь у злочинній терористичній організації, яка зокрема була причетна до смертельного теракту проти сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: