У Британії лейбористи лише на один пункт випереджають опозиційних консерваторів

Вівторок, 8 жовтня 2024, 12:38 - Іванна Костіна

Менш ніж за 100 днів перебування при владі лейбористів, лідерство партії прем'єра Кіра Стармера над консерваторами, яких він переміг на загальних виборах у Великій Британії, впало до одного пункту.

[SOURCE]Такими є результати опитування 2023 дорослих, проведеного соціологічною компанією More in Common, які були передані POLITICO London Playbook, передає "Європейська правда".

Опитування, проведене на вихідних, показало, що лейбористи отримують 29% підтримки, а консерватори – 28%. Це найнижчий показник лідерства лейбористів, зафіксований More in Common з моменту початку проведення опитувань щодо намірів голосування в минулому році, і він зменшився на 3 пункти у порівнянні з попереднім опитуванням минулого місяця.

Лейбористи випередили консерваторів на 10 пунктів за кількістю голосів виборців на загальних виборах у липні. Партія Стармера увійшла до уряду з переконливою більшістю після 14 років перебування в опозиції.

Нове опитування More in Common показує, що права партія Найджела Фараджа Reform UK посідає третє місце з 19%, центристські ліберал-демократи отримують 11%, а ліві зелені – 7% голосів виборців.

Лейбористи зіткнулися з численними труднощами з моменту приходу до влади. Канцлер Рейчел Рівз зіткнулася з критикою за скасування зимових виплат на паливо для всіх, окрім найбідніших пенсіонерів, незважаючи на те, що ця політика не була передбачена передвиборчим маніфестом партії. Лейбористи звинувачують у цьому поганий фінансовий спадок від консерваторів.

Також прем'єру Британії загрожує розслідування через те, що він порушив парламентські правила, не задекларувавши, що заможний бізнесмен і донор Лейбористської партії купив дорогий одяг для його дружини Вікторії.

А нещодавно віцепрем'єрку Британії помітили на тусівці в Ібіці після заяв прем’єра про "важкі часи".

Раніше Стармер заявляв, що для відновлення Британії після попереднього уряду знадобиться багато часу, та попередив, що "справи погіршаться, перш ніж покращитися".