У Німеччині прокуратура розслідує продаж розкішних авто в Росію попри санкції

Новини — Вівторок, 8 жовтня 2024, 13:00 —

Німецька прокуратура проводить розслідування щодо автодилера, який в обхід санкцій продавав до Росії автомобілі класу "люкс".

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Rheinische Post.

Незалежний автодилер продав і вивіз до Росії кілька розкішних автомобілів загальною вартістю понад 4 млн євро, незважаючи на експортне ембарго.

За даними митного слідчого управління та прокуратури, керівник автосалону в Кенігсвінтері поблизу Бонна зробив вигляд, що легально експортував ці автомобілі до третіх країн.

Реклама:

Зараз проти нього ведеться розслідування за підозрою в порушенні Закону про зовнішню торгівлю.

Наприкінці вересня слідчі провели два обшуки і зібрали докази.

Вони також вилучили два розкішні автомобілі в рамках арешту активів, йдеться в повідомленні. Розслідування триває.

Нещодавно телеканал Sky News розкрив складну систему, призначену для ввезення автомобілів до Росії з Грузії, незважаючи на те, що їхній імпорт заборонений санкційними режимами Великої Британії та ЄС.

Раніше журналістське розслідування виявило, що дрони, комп'ютерні процесори, GPS-пристрої, карти пам'яті та інші товари подвійного призначення продовжують постачатись до Росії через Грузію, хоча грузинська влада стверджує, що закрила лазівки для обходу західних санкцій.

В останні місяці Захід робить усе більший наголос на закритті лазівок, які дозволяють Росії й далі ухилятись від санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: