В Албанії проти трьох опозиціонерів порушили справи через протести проти уряду

Новини — Вівторок, 8 жовтня 2024, 22:22 —

Управління поліції Тирани передало до прокуратури справи трьох представників опозиційної Демократичної партії Албанії після сутичок під час організованої політсилою антиурядової демонстрації напередодні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BIRN.

Проти трьох албанських опозиціонерів правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею про "організацію та участь у незаконних зборах і демонстраціях".

Крім того, 57-річного учасника протестів заарештували за побиття поліцейських і підпал, а трьом іншим протестувальникам – з них двоє неповнолітніх – інкримінують порушення громадського порядку, знищення майна та опір працівникам поліції.

Реклама:

У Тирані в понеділок спалахнуло насильство після того, як прихильники опозиційних Демократичної партії та Партії свободи пройшли маршем містом, кидаючи коктейлі Молотова в урядові будівлі та підпалюючи петарди.

Біля албанського парламенту відбулися сутички з поліцією біля парламенту, де спецпризначенці застосували сльозогінний газ. За даними поліції Албанії, у результаті постраждали десять правоохоронців і двоє сторонніх людей.

Протести опозиції Албанії тривають з минулого тижня – після того, як опозиціонера Ервіна Саліанджі визнали винним у наклепі та засудили до року ув’язнення.

У 2018 році Саліанджі вимагав відставки тодішнього міністра внутрішніх справ Албанії через звинувачення у незаконній діяльності свого брата, які згодом виявилися сфабрикованими. Вирок політику в Демократичній партії називають політично мотивованим.

Європейський Союз і США закликали албанську опозицію відновити діалог з урядом та відмовитись від насильства, аби реалізувати євроінтеграційні прагнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: