Держагентство Туреччини програло суд лідеру опозиції, який назвав їх брехунами

Новини — Середа, 9 жовтня 2024, 09:12 —

Турецький суд відхилив позов державного інформагентства Anadolu до мера Стамбула і провідного опозиційного політика Екрема Імамоглу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Cumhuriyet.

Мер Стамбула розкритикував висвітлення виборів агентством Anadolu під час першого туру президентських виборів в ніч на 14 травня. Посилаючись на цю критику, керівництво агентства подало позов проти Імамоглу, вимагаючи 100 тисяч лір компенсації. Ця справа розглядалася в 4-му цивільному суді першої інстанції міста Бююкчекмедже.

Суд постановив закрити справу з можливістю подачі апеляції.

Реклама:

Оцінюючи дані виборів у своєму виступі в штаб-квартирі Республіканської народної партії, Імамоглу сказав: "Хоча ми заявляємо про свою віру в кожного посадовця нашої держави, очевидно, що ми ніколи не віримо в агентство Anadolu".

Ще в одній заяві того ж вечора він сказав: "Не забувайте про агентство Anadolu, мої дорогі друзі, це установа у вегетативному стані. Ми відродимо цю інституцію. Люди в масках ведуть свої власні процеси за спиною вегетативної інституції. Не дайте себе обдурити. Це облудні люди. Вони брехуни".

Юристи Anadolu заявили, що вони зазнали збитків через слова Імамоглу, і сказали: "Ми були змушені подати цей позов, оскільки заяви відповідача завдали шкоди довірі до нашого агентства, відповідач провів свідому і цілеспрямовану кампанію самосуду, з цієї причини ми втратили багатьох наших передплатників, ми зазнали фінансових втрат".

Тим часом, понад половина громадян Туреччини станом на серпень цього року висловили думку, що в країні слід провести дострокові вибори.

Останні загальні вибори в Туреччині відбулись у травні 2023 року, наступні заплановані на травень 2028-го.

Партія справедливості та розвитку президента Реджепа Таїпа Ердогана зіткнулася із закликами до дострокових виборів після місцевих виборів 31 березня, коли вона втратила значну підтримку населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: