У Латвії кажуть, що посадовці Білорусі координують нелегальну міграцію

Новини — Середа, 9 жовтня 2024, 10:55 —

Начальник Державної прикордонної охорони Латвії Гунтіс Пуятс заявив, що нелегальна міграція координується білоруськими посадовими особами.

Заяву глави відомства наводить LSM, повідомляє "Європейська правда".

Його слова стосувались масштабної операції латвійських поліцейських і прикордонників, які у вівторок затримали 46 мігрантів і двох перевізників.

"Без відома білоруських посадовців і без їхньої уваги було б неможливо, щоб така кількість людей приїхала, залишилася і незаконно перетнула кордон Білорусі непоміченою", – сказав Пуятс.

Реклама:

За його словами, це принаймні свідчить про те, що створений коридор для нелегальної міграції.

"Також очевидно, що вся ця нелегальна міграція координується переважно білоруськими службами. Звичайно, вони співпрацюють з контрабандистами, від яких отримують певні платежі у вигляді хабарів, тому це співпраця білоруських посадовців і організованої злочинності", – пояснив Пуятс.

Як відомо, у липні Латвія закінчила будівництво паркану на кордоні з Білоруссю протяжністю майже 145 кілометрів. Крім того, країна посилила контроль на кордоні за товарами з РФ та Білорусі.

У серпні самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що Мінськ не буде перешкоджати потрапити до ЄС зацікавленим у цьому мігрантам, та дав зрозуміти, що це його відповідь на санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: