Ексканцлерка Меркель невдовзі презентує свої мемуари

Новини — Середа, 9 жовтня 2024, 14:48 —

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель завершила роботу над своїми мемуарами, книга вийде у листопаді. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

70-річна Ангела Меркель повідомила, що фіналізувала роботу над своїми спогадами про політичну кар’єру. Разом з Меркель над мемуарами працювала також її багаторічна секретарка Беате Бауманн. 

Книга на близько 700 сторінок вийде під заголовком "Свобода. Мемуари за 1954-2021 роки" у видавництві Kiepenheuer & Witsch і стане доступною громадськості після офіційної презентації у Берліні 26 листопада.

Реклама:

Презентація буде великою публічною подією та пройде у Deutsches Theater. Продаж квитків на неї відкриють з ранку 10 жовтня.

Згодом мемуари Меркель будуть доступні у продажу в понад 30 країнах світу. 

Нагадаємо, Ангела Меркель вперше стала депутаткою Бундестагу у 1990 році, а з 2000 до 2018 року була лідеркою правоконсервативної партії "Християнсько-демократичний союз". Шістнадцять років, аж до виборів 2021 року, вона була незмінною канцлеркою Німеччини, та за власним вибором вирішила більше не балотуватися. 

За перебування на посаді Ангела Меркель вважалась однією з найбільш впливових політикинь Європи та світу.

Однак після повномасштабного вторгнення в Україну Меркель почали різко критикувати за політику умиротворення Росії, все більшу залежність від російського газу та відмову визнати свої помилки на посаді.

Читайте також: Рік без вибачень: що думає Ангела Меркель про свої провали на чолі уряду Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: