Єврокомісія погодила держдопомогу Італії для її фермерів, постраждалих від негоди

Новини — Середа, 9 жовтня 2024, 16:56 —

Єврокомісія схвалила виділення Італією 1 млрд євро допомоги для фермерів, які постраждали від повеней і зсувів ще минулого року.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії, пише "Європейська правда".

Європейська комісія схвалила плани Італії щодо схеми підтримки фермерів на 1 млрд євро. Допомога передбачена для агробізнесу, який у березні 2023 року зазнав збитків внаслідок повеней та зсувів у регіонах Емілія-Романья, Тоскана і Марке. Ці ж регіони знову постраждали від повеней у вересні 2024 року.

Схема передбачає підтримку інвестицій для відновлення потенціалу та компенсації для цих компаній – від дрібних до великих. Допомога надходитиме у формі прямих грантів. Заходи розраховані на кілька років – до 1 травня 2027 року. 

Реклама:

Проєкт оцінювали за статтею Договорів ЄС, яка дозволяє країнам-членам надавати держдопомогу бізнесу, що постраждав від стихійних лих або інших надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, 8 жовтня Європарламент схвалив виділення понад 1 мільярда євро з Фонду солідарності ЄС на підтримку відновлення п'яти країн Євросоюзу після повеней, що сталися у 2023 році.

У Польщі нещодавно схвалили розлогий закон щодо підтримки постраждалих від катастрофічних повеней у середині вересня 2024 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: