Зеленський пояснив, чому для реалізації "плану перемоги" не важлива думка Москви

Новини — Середа, 9 жовтня 2024, 19:58 —

Президент України Володимир Зеленський заявив, що думка Кремля не грає особливої ролі для втілення у життя його "плану перемоги", а ключовою буде роль найвпливовіших партнерів України.   

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський сказав на спільному з Андреєм Пленковичем брифінгу після саміту "Україна – Південно-Східна Європа" і двосторонніх перемовин.

Зеленського запитали про те, як змусити правителя Росії пристати на той план, за яким пропонує діяти Україна. 

"Це майже ніяк від нього не залежить", – відповів Зеленський.

Реклама:

"План перемоги – це посилення України, як геополітично, так і посилення на полі бою, які повністю залежать від політичної волі наших партнерів. Це посилення перед тим чи іншим форматом діалогу з агресором. Перед. Це міст до  "саміту миру". Бо тільки в сильній позиції Україна може розраховувати на справедливий мир. Тож не важливо, погодиться Путін чи не погодиться. Важливо, щоб погодились ті, хто посилює Україну", – пояснив президент. 

Він висловив, що Сполучені Штати та інші найвпливовіші партнери України почують цей заклик. 

Перед тим Зеленський пояснив, що запрошення України до НАТО є першим пунктом його "плану перемоги" як той крок, що дозволить забезпечити геополітичну визначеність у Європі.

Також президент заявив, що бачить шанс вже у найближчі місяці закласти передумови для того, щоб російсько-українська війна закінчилась у 2025 році на прийнятних для України умовах, і для цього потрібні "сміливі рішення" найвпливовіших союзників України.

Читайте також Обіцянки, віднесені вітром. Чому Байден скасував "Рамштайн" та що це означає для України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: