В Естонії заклади харчування хочуть зобов'язати вказувати походження м'яса
В Естонії готують розпорядження, за яким заклади харчування повинні будуть вказувати країну походження м’яса у стравах.
[SOURCE]Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда".
Проєкт, який готує Міністерство регіонального розвитку і сільського господарства, передбачає, що заклади харчування і шкільні їдальні повинні будуть вказувати країну походження м’яса у стравах, що потрапляє на кухню у свіжому, охолодженому чи замороженому вигляді.
Деякі естонські заклади, що спеціалізуються на стейках, і зараз вказують походження, коли хочуть підкреслити певну якість продукту – наприклад, що м’ясо поставлене з Австралії, або ж що постачальником є невелика місцева ферма неподалік. Проте більшість не включають у меню ніяких згадок.
У міністерстві вважають, що така вимога забезпечить більшу чесність перед споживачами і дасть їм можливість обирати.
Водночас окремі представники ресторанної сфери ставлять під сумнів доцільність "додаткової бюрократизації" і нарікають, що це може бути непросто, тому що одного дня може приїхати партія свинини від естонських фермерів, іншого разу – з Польщі, або ж в одній страві можуть поєднуватись курячі крильця з кількох країн.
У відомстві на це відповідають, що не вимагають настільки детальних вказівок у меню і достатньо буде вказати перелік країн, звідки бувають поставки.
Зміни набудуть чинності орієнтовно за кілька років.
Нагадаємо, нещодавно Єврокомісія затвердила два нових "захищених" найменування – для латвійського хліба за особливим рецептом та для вина з британського Сассекса.