У Швейцарії розпочався референдум з питання депортації засуджених мігрантів

Неділя, 28 лютого 2016, 10:12

Референдум щодо ініціативи правої Швейцарської народної партії щодо депортації мігрантів, які вчинили кримінальний злочин, розпочався 28 лютого.

Як повідомляє Bloomberg, існує вірогідність того, що швейцарці проголосують за запровадження таких законодавчих змін, і це, в свою чергу, може призвести до серйозного погіршення відносин з ЄС.

Очікується, що голосування завершиться опівдні за місцевим часом, а результати очікуються пізніше в неділю. Багато виборці вже проголосували поштою.

"Це знакове голосування - воно показало полярні настрої у суспільстві" – цитує видання Йоахіма Блаттера, професора політології з університету Люцерна.

Законодавчі ініціативи, які винесені на обговорення, передбачають депортації мігрантів не тільки за важкі злочини, такі як вбивстов, але і за менші, наприклад, за образу співробітника поліції (у випадку, якщо людина має судимості).

Фахівці відзначають, що запровадження таких ініціатив стане порушенням договору між ЄС і Швейцарії, анулювання якого може коштувати швейцарській економіці приблизно 32 млрд франків ($32 млрд) на рік.

Як відомо, відносини між Швейцарією та ЄС вже серйозно напружені через швейцарський референдум щодо обмеження кількості мігрантів, який відбувся у 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: